Vanhan pappilan asumisyksiköt

Pappila - Pehtoorin tupa - Patruunan tupa 

Mouhijärven Hoitokoti Vanha-Pappila Oy asumisyksiköt

Mouhijärven Hoitokoti Vanha-Pappila Oy sijaitsee rauhallisella paikalla Sastamalan Mouhijärvellä . Hoitokoti on rakentunut entisen Pappilan historiallisen ja peruskorjatun rakennuksen ympärille, vehreään ja luonnonkauniiseen ympäristöön, palveluiden välittömään läheisyyteen.

Hoitokoti koostuu kolmesta eri yksiköstä Pappilasta, Pehtoorin tuvasta ja Patruunan tuvasta, joissa tilaa on yhteensä noin 2000 m2.  

 

 

Ota yhteyttä
Vanha Pappila

Pappila

Pappilan puoli on toiminut vuodesta 2000 tunnelmallisessa entisessä pappilassa. Sen rakennusvuosi on 1910. Rakennuksen täydellisen peruskorjauksen yhteydessä 2013 tilat päivitettiin vastaamaan tämän päivän asumisyksikölle asetettuja vaatimuksia. Rakennuksessa on yhdeksän yhden hengen huonetta eli jokaisella asukkaalla on käytössään oma huone, jota voi somistaa omilla tavaroilla sisustusmakunsa mukaan. Pappila sijaitsee idyllisellä piha-alueella, jossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Asukkaan käytössä on myös viihtyisä, yhteinen tila.  

Pehtorin tupa

Pehtoorin tupa

Hoitokodin Pehtoorin tupa on vuonna 2005 rakennettu ryhmäkoti, joka  tarjoaa neljälletoista vammautuneelle asukkaalle esteettömät ja toimivat tilat sekä viihtyisät yhden hengen huoneet.   
Tavoitteena on yksilöllisten ja toiminnallisten keinojen avulla ylläpitää ja kehittää asukkaiden toimintakykyä sekä tukea voimavaroja ja terveyttä. Elämänkaaren loppuvaiheessa  asukkat hoidetaan niin pitkään kuin se kodinomaisessa ympäristössä on mahdollista. 

Patruunan tupa

Patruunan tupa

Patruunan tupa on syksyllä 2010 valmistunut ryhmäkoti kymmenelle mielenterveyskuntoutujalle Patruunan tuvan viihtyisissä ja kotoisissa tiloissa on huomioitu esteetön kulku.  Tiloista löytyy myös vapaa-ajanviettoon tarkoitetut oleskelu- ja harrastetilat.

Toiminta yksikössä on asukaslähtöistä ja pyrkimyksenä on aktivoida asukkaita huomioiden sekä toiveet että asukkaan terveydentila.  Kodissa eletäänkin yhteisöhoidon periaatteiden mukaisesti. Asukkaat saavat vaikuttaa päätöksentekoon ja osallistua kodin kaikkeen toimintaan mahdollisimman laajasti, kukin vointinsa ja kykyjensä mukaan.